Skip to content

Spuitgietmatrijzen bij AKF Plastics

Spuitgietmatrijzen laten maken, bemiddeling of inkoopbegeleiding

Spuitgietmatrijzen bij AKF Plastics

Spuitgietmatrijzen: Onderhoud, Reparatie, Begeleiding

AKF Plastics werkt met vele uiteenlopende soorten spuitgietmatrijzen. Wij kunnen als spuitgietspecialisten werken met spuitgietmatrijzen uit aluminium voor zeer kleine series, ongehard gereedschapsstaal voor middelgrote en door-en-door geharde spuitgietmatrijzen voor grotere series. 

Wij werken met relatief eenvoudige ‘recht-open-dicht’ matrijzen maar ook met matrijzen met mechanische, hydraulische en/of pneumatische schuiven en kernen. Ook hebben wij ervaring met matrijzen met klapkernen of schroefkernen. AKF Plastics verwerkt eveneens spuitgietmatrijzen voor 2 componenten (2K technologie). Kortom wij kunnen al uw vormen en soorten van matrijzen inzetten op onze spuitgietmachines.

Uw spuitgietmatrijzen kunnen bij ons variëren van 15 x 15 x 10 cm (25 Kg) tot aan 150 x 150 x 150 cm (27 ton). Van klein tot groot kunnen wij Uw matrijzen gebruiken voor de meest optimale en betrouwbare producties.

Op zoek naar meer informatie over het laten maken van een matrijs? Download dan onze gratis eGuide over matrijs kosten en lees onze veelgestelde vragen.

Matrijzen bij AKF Plastics Naarden

Matrijs Inkoopbegeleiding

Beschikt U nog niet over de benodigde spuitgiet matrijs of matrijzen voor de productie van Uw artikelen kan AKF Plastics ook de inkoop daarvan voor U verzorgen. Wij sourcen de benodigde spuitgiet matrijzen uitsluitend in West Europa.

Voor de benodigde begeleiding en het advieswerk rekenen wij een provisie op de inkoop van de betreffende spuitgietmatrijzen. Door uitsluitend gebruik te maken van matrijs leveranciers uit West Europa verzekeren wij de beste kwaliteit maar bovenal ook de broodnodige garantie. Vanzelfsprekend willen wij als top spuitgietbedrijf het liefst met de beste gereedschappen werken waardoor wij de hoogste product kwaliteit kunnen garanderen met de kortst mogelijke doorlooptijden en de scherpste productprijzen.

Matrijs onderhoud & Reparatie

AKF Plastics verricht in-huis onderhoud aan Uw spuitgiet matrijzen.

Indien noodzakelijk kunnen wij  voorkomende reparaties, wijzigingen en eventuele revisie laten uitvoeren door ons uitgebreide toelever netwerk van matrijzen makers in Nederland. Wilt u een reparatie laten uitvoeren of twijfelt u of uw huidige spuitgietmatrijs voldoet aan onze hoge standaarden? Laat ons dan een inspectie uitvoeren. 

Opslag van Matrijzen bij AKF

Uw spuitgiet matrijzen worden bij ons in-huis kosteloos bewaard voor vervolg orders.

 AKF Plastics beschikt over een geconditioneerde en goed beveiligde matrijzentuin. Uw matrijs wordt hier gemarkeerd en veilig opgeslagen. 
 
Lees meer over de opslag van matrijzen en uw spuitgietproducten.

Spuitgietmatrijs laten maken - Onze vaste partners

Europese Matrijs Partners

Bent u op zoek naar een betrouwbare matrijsbouwer maar heeft u geen idee waar uw zoektocht start?

AKF Plastics werkt samen met gerenommeerde matrijsbouwers. Wij kunnen u doorverwijzen of u kunt zelf contact zoeken met de betreffende bedrijven. Dit zijn onze partners voor Europese matrijzen. 

Matrijzen: Typen & Mogelijkheden

Er bestaan spuitgietmatrijzen in veel verschillende vormen, typen en afmetingen. We beschrijven hier een aantal hoofdgroepen en hun karakteristieken. Dit geeft u meer inzicht in de diverse mogelijkheden. Wij raden u tevens aan om onze gratis eGuide te downloaden.

Proefspuiten Spuitgietmatrijs

Een nieuw ingebrachte spuitgietmatrijs gaat na oplevering naar de spuitgieterij om proefgespoten te worden. De spuitgieter ontvangt bij de matrijs een begeleidingsblad met daarop de nodige informatie over het product, het te gebruiken materiaal, en de spuitgietmatrijs.

eGuide-matrijskosten-Matrijzenbouw-Nederland

Gratis eGuide met Tips & Adviezen Kosten Matrijs

Om antwoord te geven op de meeste gestelde vragen hebben wij een handige eGuide serie met Tips & Adviezen samengesteld. Deel 1 geeft inzicht in de kosten, financieringsmogelijkheden, levensduur en fiscale aspecten van een matrijs. Deze eGuide wordt u gratis aangeboden.

Spuitgietmatrijs Laten Bouwen?

Wilt u een matrijs laten bouwen of heeft u vragen over het laten maken van een eigen matrijs? 

Bij AKF Plastics hebben we meer dan 100 jaar ervaring met de ontwikkeling van kunststof producten. Onze ervaren team helpt u graag verder. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wilt u liever dat wij u terugbellen? Stuur ons dan een belverzoek via onderstaande button.

De verzamelde gegevens worden enkel gebruikt om contact op te kunnen nemen.