Skip to content

Spuitgietmatrijzen BIJ AKF PLASTICS

Spuitgietmatrijzen laten maken in Nederland. AKF Plastics kan het.

Spuitgietmatrijzen MAKEN

Spuitgietmatrijzen uit onze eigen gereedschapmakerij.

AKF Plastics beschikt over een eigen gereedschapmakerij voor de ontwikkeling van hoogwaardige matrijzen voor het spuitgieten. Wij kunnen de meest complexe matrijzen dus volledig in-huis ontwikkelen in onze makerij in Naarden. 

Wilt u een matrijs laten maken en doet u dat vanwege de complexiteit of grootte van het spuitgietproduct het liefst in Nederland? Bij AKF Plastics helpen wij u van productconcept naar een hoge kwaliteit spuitgietmatrijs. 

Uiteraard kunnen we u, afhankelijk van uw wensen, ook helpen met het vervaardigen van uw matrijs in het buitenland. We controleren dan nog steeds de maakbaarheid, kwaliteit en nodige optimalisaties aan de hand van uw specifieke behoefte. 

Op zoek naar meer informatie over het laten maken van een matrijs? Download dan onze gratis eGuide over matrijs kosten en lees onze veelgestelde vragen.

Matrijzenbouw bij AKF Plastics Naarden

Matrijs Ontwerp & Constructie

AKF Plastics houdt zich bezig met de constructie van de benodigde spuitgietmatrijs. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van moderne, technische design-software. Wij werken met het 3D- systeem SolidWorks.

3D Cam en Freesbewerkingen

CAM staat voor Computer Aided Manufacturing. Wij gebruiken hiervoor het softwarepakket Hypermill. 3D design-software begint zo ingeburgerd te raken dat ook de producten vaak 3-dimensionale vormen krijgen. 

Daarbij kan het voorkomen dat bepaalde contouren van producten of matrijsonderdelen zo complex worden dat de bewerkingen niet meer interactief geprogrammeerd kunnen worden. Dit is zeker het geval wanneer er meerdere assen van de machine benodigd zijn (4e en 5e as). Het gebruik van 3D CAM is dan noodzakelijk.

 

Matrijsbouw

Matrijsbouw en de bouwtijd: De standaard bouwtijd van een matrijs, afhankelijk van de complexiteit en het aantal bewerkingen, varieert van 6 tot 20 weken. 

Bij het bouwen van spuitgietmatrijzen volgen verschillende bewerkingsstappen elkaar sequentieel op. Deze werkvolgorde en resulterende doorlooptijd staan voor een groot gedeelte vast. Daarom is een kortere bouw- en levertijd maar zeer beperkt mogelijk.

Matrijzen: Typen & Mogelijkheden

Er bestaan spuitgietmatrijzen in veel verschillende vormen, typen en afmetingen. We beschrijven hier een aantal hoofdgroepen en hun karakteristieken. Dit geeft u meer inzicht in de diverse mogelijkheden. Wij raden u tevens aan om onze gratis eGuide te downloaden.

Proefspuiten Spuitgietmatrijs

Een door ons gebouwde spuitgietmatrijs gaat na oplevering naar de spuitgieterij om proefgespoten te worden. De spuitgieter ontvangt bij de matrijs een begeleidingsblad met daarop de nodige informatie over het product, het te gebruiken materiaal, en de spuitgietmatrijs.

eGuide-matrijskosten-Matrijzenbouw-Nederland

Gratis eGuide met Tips & Adviezen Kosten Matrijs

Om antwoord te geven op de meeste gestelde vragen hebben wij een handige eGuide serie met Tips & Adviezen samengesteld. Deel 1 geeft inzicht in de kosten, financieringsmogelijkheden, levensduur en fiscale aspecten van een matrijs.

Spuitgietmatrijs Laten Bouwen?

Wilt u een matrijs laten bouwen of heeft u vragen over het laten maken van een eigen matrijs? Bij AKF Plastics hebben we meer dan 100 jaar ervaring met de ontwikkeling van kunststof producten. Onze ervaren team helpt u graag verder. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. 

De verzamelde gegevens worden enkel gebruikt om contact op te kunnen nemen.