Skip to content

Spuitgietmatrijzen

Spuitgietmatrijzen laten maken door AKF Plastics Nederland

AKF Plastics beschikt over een eigen gereedschap makerij voor de ontwikkeling van matrijzen voor het spuitgieten.

AKF Plastics is uw ideale partner voor het leveren van spuitgietoplossingen. Onze rijke historie, ervaring en portfolio beslaat uiteenlopende industrieën. Onze focus ligt op het produceren van kunststofproducten voor:

  • Auto industrie
  • Luchtvaart
  • Bouw & Constructie

Wat wij u kunnen bieden op het gebied van matrijzenbouw

Ontwerp en constructie

AKF Plastics houdt zich bezig met de constructie van de benodigde spuitgietmatrijs. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van moderne, technische design-software. Wij werken met het 3D- systeem SolidWorks.

3D Cam en Freesbewerkingen

CAM staat voor Computer Aided Manufacturing. Wij gebruiken hiervoor het softwarepakket Hypermill. 3D design-software begint zo ingeburgerd te raken dat ook de producten vaak 3-dimensionale vormen krijgen. Daarbij kan het voorkomen dat bepaalde contouren van producten of matrijsonderdelen zo complex worden dat de bewerkingen niet meer interactief geprogrammeerd kunnen worden. Dit is zeker het geval wanneer er meerdere assen van de machine benodigd zijn (4e en 5e as). Het gebruik van 3D CAM is dan noodzakelijk.

Matrijsbouw

Matrijsbouw en de bouwtijd: De standaard bouwtijd van een matrijs, afhankelijk van de complexiteit en het aantal bewerkingen, varieert van 6 tot 20 weken. Bij het bouwen van spuitgietmatrijzen volgen verschillende bewerkingsstappen elkaar sequentieel op. Deze werkvolgorde en resulterende doorlooptijd staan voor een groot gedeelte vast. Daarom is een kortere bouw- en levertijd maar zeer beperkt mogelijk.

Typen Spuitgietmatrijzen en mogelijkheden

Er bestaan spuitgietmatrijzen in veel verschillende vormen, typen en afmetingen. We beschrijven hier een aantal hoofdgroepen en hun karakteristieken. Dit geeft u meer inzicht in de diverse mogelijkheden.

Proefspuiten

Een door ons gebouwde spuitgietmatrijs gaat na oplevering naar de spuitgieterij om proefgespoten te worden. De spuitgieter ontvangt bij de matrijs een begeleidingsblad met daarop de nodige informatie over het product, het te gebruiken materiaal, en de spuitgietmatrijs.

Gratis eGuide met Tips & Adviezen Kosten Matrijs

Om antwoord te geven op de meeste gestelde vragen hebben wij een handige eGuide serie met Tips & Adviezen samengesteld. Deel 1 geeft inzicht in de kosten, financieringsmogelijkheden, levensduur en fiscale aspecten van een matrijs.

Vragen? Neem contact met ons op of maak een afspraak voor meer informatie.

Wanneer u het contactformulier invult bellen wij u zo snel mogelijk terug!