Skip to content

Vliegtuiginterieur / Spuitgieten Luchtvaart

Vliegtuig
interieur / Spuitgieten luchtvaart

AKF Plastics is gespecialiseerd in spuitgietoplossingen voor de luchtvaart.

Spuitgieten Luchtvaart

Kunststof onderdelen en interieurs voor de luchtvaart, gemaakt in Nederland. Wanneer betrouwbaarheid voorop staat.

AKF Plastics verzorgt al meer dan 50 jaar het totaalplaatje voor de aerospace industrie. Voor complete spuitgiet- en matrijsoplossingen hoeft u niet meer verder te zoeken. Met onze jarenlange expertise en AS 9100 D certificatie in de luchtvaartindustrie kunnen wij u volledig van dienst zijn in:

Spuitgieten luchtvaart plastics bij AKF

AKF Plastics werkt met de meest effectieve en innovatieve technieken van dit moment. Wij kunnen voorzien in zowel serieproductie als specialistische series. Wij zijn toegewijd aan de wensen van onze klanten en partners en bieden flexibele producties met korte doorlooptijden. Maak kennis met de vliegtuiginterieur toepassingen van AKF Plastics! 

spuitgieten-luchtvaart-vliegtuigonderdelen-plastic-kunststof

Diverse aircraft interior plastics, geproduceerd door AKF Plastics.

Contact met onze Luchtvaart Experts

U heeft een vraag over materialen, het spuitgieten of een specifiek aerospace product? We staan voor u klaar. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar: 035 694 5545

Premium Dutch Quality Injection Moulding at AKF Logo red

Waar AKF Plastics Nederland voor staat:

Gerecycled Plastic

AKF Plastics hecht groot belang aan het milieu en draagt haar steentje bij aan een circulaire economie. 

Zo maken wij gebruik van gerecyclede kunststoffen terwijl onze certificatie hoge kwaliteit producten garandeert.

LUCHTVAART plastics KLEINe SERIE

AKF Plastics is uw optimale partner voor het spuitgieten van kleine series kunststofproducten. 

Ook voor de productie van complexe producten bestaande uit meerdere componenten of zelfs meerdere materialen is spuitgieten ideaal!

Grote Onderdelen SPUITGIETEN

AKF Plastics heeft alles in huis om de volledige spuitgietproductie van grote producten te verzorgen. 

Zo beschikken wij over spuitgietmachines die tot 1600 ton sluitkracht en tot 10.900 gram shotgewicht kunnen leveren.

AS 9100-D Certificatie en producten

Als toegewijde partner voor al uw luchtvaart toepassingen zijn wij volledig gecertificeerd in overeenkomst met de laatste eisen (AS 9100-D). Wij kunnen voorzien in een grote variatie aan non-structurele producten speciaal ontworpen voor het interieur van het vliegtuig. Dit kunnen kunststof onderdelen zijn voor bijvoorbeeld:

 • Zittingen
 • Opbergcompartimenten
 • Trolleys
 • Keukens
 • Sanitaire ruimtes

 

AS9100-AKF-Plastics-Netherlands

Met onze jarenlange ervaring in zowel design als productie denken wij graag mee met de wensen van de klant en zien wij het als onze missie om de gewenste producten passend te maken voor ieder type toestel. Op AKF Plastics kunt u rekenen.

AKF-Lloyds-gecertificeerd-aerospace

Als toegewijde partner voor al uw luchtvaart toepassingen zijn wij volledig gecertificeerd in overeenkomst met de laatste eisen (AS 9100-D). Wij kunnen voorzien in een grote variatie aan non-structurele producten speciaal ontworpen voor het interieur van het vliegtuig. Dit kunnen kunststof onderdelen zijn voor bijvoorbeeld:

 • Zittingen
 • Opbergcompartimenten
 • Trolleys
 • Keukens
 • Sanitaire ruimtes

Met onze jarenlange ervaring in zowel design als productie denken wij graag mee met de wensen van de klant en zien wij het als onze missie om de gewenste producten passend te maken voor ieder type toestel. Op AKF Plastics kunt u rekenen.

Hoogwaardige aircraft interiors

AKF Plastics werkt met de meest hoogwaardige kunststoffen en de meest betrouwbare en innovatieve technieken. Zo verzekeren wij onszelf en de klant van de meest optimale en veilige producten.

Brandwerende kunststoffen

Het spuitgieten van hoogwaardige kunststoffen stelt ons in staat om brandwerende producten te produceren welke voldoen aan de meest recente eisen van de luchtvaartindustrie.

Spuitgieten luchtvaart brandwerende productvoorbeelden:

 • Dienbladen/ voedselbakken
 • Bagagebakken voor de security
 • Trolleybakken
 • Panelen vliegtuig interieur
 • Sluitklinken en -knippen
 • Bekerhouders
 • Bedekkingen voor apparatuur
 • Armleuningen en -leggers

Reverse-engineering Aerospace parts

Naast serieproductie is AKF Plastics ook expert in het maken van specialistische series. Dit doen wij onder meer door middel van ‘reverse engineering’. Bij dit proces deconstrueren wij een product om de interne werking ervan bloot te leggen. Vervolgens kunnen we aan de hand van deze informatie nieuwe producten voor u construeren. 

Hierbij maken we gebruik van materialen als PC, PP en iedere andere technische kunststof die het product vereist. Dit kan ook gaan om zachte materialen als TPU of TPE, welke met name worden gebruikt in armleggers en onderdelen van zittingen.

approaching airplane. Injection moulding for Aerospace parts.
Injection moulding aircraft inside

Optimalisatie additieven

Naast het produceren van volledige producten kunnen wij bestaande producten optimaliseren door additieven toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om additieven met een brandvertragende werking of ‘anti-staticum’ additieven die de statische oplading bij kunststof oppervlakken tegengaan. AKF Plastics werkt met de meest recente en innovatieve materialen, zo bieden wij ook antimicrobiële additieven welke het verspreiden van virussen en bacteriën tegengaan in het interieur van het vliegtuig!

Met onze jarenlange ervaring in zowel design als spuitgietproductie voor de luchtvaart denken wij graag mee met de wensen van de klant en zien wij het als onze missie om de gewenste producten passend te maken voor ieder type toestel. Op AKF Plastics kunt u rekenen.

Spuitgieten Luchtvaart Onderdelen

Neem rechtstreeks contact op met onze luchtvaart-productie experts.

Op zoek naar capaciteit? Heeft u een uitdaging voor uw vliegtuig interieur? Of wilt u met ons samen zitten omdat u op zoek bent naar een AS9100  gecertificeerd spuitgietbedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van spuitgietproductie voor de luchtvaart? Neem snel en eenvoudig contact met ons op. Ons team staat voor u klaar. 

De verzamelde gegevens worden enkel gebruikt om contact op te kunnen nemen.
Automotive

Spuitgietoplossingen voor alle soorten kunststof auto onderdelen.

Bouw & Constructie

Ingewikkeld ontwerp? Geen probleem, dit is onze specialiteit.

Machine/ Apparatenbouw

Betrouwbare oplossingen die de prestaties en duurzaamheid van uw machines verbeteren.

AKF's Contingency Production™

Bij AKF Plastics bieden we een uitgebreide oplossing voor de lucht- en ruimtevaartindustrie, inclusief ontwerp, matrijsontwikkeling, productie en logistiek. Met onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis zijn we in staat om snel en efficiënt te werken, wat resulteert in concurrerende prijzen en snelle doorlooptijden. Bovendien hebben we een innovatieve strategie, Contingency Production™ Planning, ontwikkeld om ononderbroken productie te garanderen, zelfs in onzekere marktomstandigheden. Kies voor AKF Plastics voor betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie in de lucht- en ruimtevaartindustrie

Brochure van AKF Plastics Downloaden

Download de AKF Bedrijfsbrochure

Alle informatie over AKF Plastics op een rij. Wat we doen, waar we voor staan en hoe we u kunnen helpen met uw spuitgietuitdagingen. 

Terugbelverzoek indienen

Wij nemen z.s.m. contact met u op.