Skip to content

LUCHTVAART Spuitgietoplossingen

AKF plastics is gecertificeerd in luchtvaart spuitgietoplossingen.

Luchtvaart & Spuitgieten

Wanneer betrouwbaarheid voorop staat. Kunststof onderdelen voor de luchtvaart, gemaakt in Nederland.

Voor de luchtvaart verzorgt AKF plastics het totaalplaatje. Wij begrijpen als geen ander wat de vereisten zijn voor deze industrie en onze jarenlange ervaring staat garant voor de uitmuntende kwaliteit.

Voor complete spuitgiet- en matrijsoplossingen bent u dan ook aan het juiste adres. Met onze expertise en certificering in de luchtvaartindustrie kunnen wij u volledig van dienst zijn in:

AKF Plastics werkt met de meest effectieve en innovatieve technieken van dit moment. Wij kunnen voorzien in zowel serieproductie als specialistische series. Wij zijn toegewijd aan de wensen van onze klanten en partners en bieden flexibele productie met korte doorlooptijden. Maak kennis met de vliegtuiginterieur toepassingen van AKF Plastics!

Waar AKF Plastics voor staat

Gerecycled Plastic

AKF Plastics hecht groot belang aan het milieu en draagt haar steentje bij aan een circulaire economie. 

Zo maken wij gebruik van gerecyclede kunststoffen terwijl onze certificatie hoge kwaliteit producten garandeert.

Kleine Series

AKF Plastics is uw optimale partner voor het spuitgieten van kleine series kunststofproducten. 

Ook voor de productie van complexe producten bestaande uit meerdere componenten of zelfs meerdere materialen is spuitgieten ideaal!

Grote producten

AKF Plastics heeft alles in huis om de volledige spuitgietproductie van grote producten te verzorgen. 

Zo beschikken wij over spuitgietmachines die tot 1600 ton sluitkracht en tot 10.900 gram shotgewicht kunnen leveren.

AS 9100-D Certificatie en producten

Als toegewijde partner voor al uw luchtvaart toepassingen zijn wij volledig gecertificeerd volgens de laatste eisen (AS 9100-D). Wij kunnen voorzien in een grote variatie aan non-structurele producten, speciaal ontworpen voor het interieur van het vliegtuig. Dit kunnen kunststof  onderdelen zijn voor bijvoorbeeld:

AKF-Lloyds-gecertificeerd-aerospace

 • Zittingen
 • Opbergcompartimenten
 • Trolleys
 • Keukens
 • Sanitaire ruimtes

Met onze jarenlange ervaring in zowel design als productie denken wij graag mee met de wensen van de klant en zien wij het als onze missie om de gewenste producten passend te maken voor ieder type toestel. Op AKF Plastics kunt u rekenen.

Hoogwaardige technieken en materialen

AKF Plastics werkt met de meest hoogwaardige kunststoffen en meest betrouwbare en innovatieve technieken. Zo verzekeren wij onszelf en de klant van de meest optimale en veilige producten.

Brandwerende kunststoffen

Het spuitgieten van hoogwaardige kunststoffen stelt ons in staat om bijvoorbeeld brandwerende producten te produceren welke voldoen aan de meest recente eisen van de luchtvaartindustrie.

Denk aan:

 • Dienbladen/ voedselbakken
 • Bagagebakken voor de security
 • Trolleybakken
 • Panelen
 • Sluitklinken en -knippen
 • Bekerhouders
 • Bedekkingen voor apparatuur
 • Armleuningen en -leggers

Reverse-engineering

Naast serieproductie is AKF Plastics ook expert in het maken van specialistische series. Dit doen wij onder andere door middel van het zogenaamde ‘reverse engineering’. Bij dit proces deconstrueren wij een product om de interne werking ervan bloot te leggen. Vervolgens kunnen we aan de hand van deze informatie nieuwe producten voor u construeren. Hierbij maken we gebruik van materialen als PC, PP en iedere andere technische kunststof die het product vereist. Dit kan ook gaan om zachtere materialen als TPU of TPE, welke met name worden toegepast in armleggers of onderdelen van zittingen.

Optimalisatie met additieven

Naast het produceren van volledige producten kunnen wij bestaande producten optimaliseren door additieven toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om additieven met een brandvertragende werking of ‘anti-staticum’ additieven die de statische oplading bij kunststof oppervlakken tegengaan.

 • AKF Plastics werkt met de meest recente en innovatieve materialen, zo bieden wij ook antimicrobiële additieven welke het verspreiden van virussen en bacteriën tegengaan in het interieur van het vliegtuig!

AKF Plastics biedt u graag een totaaloplossing voor alle toepassingen in het produceren en ontwerpen van onderdelen voor de luchtvaartindustrie.

Korte doorlooptijden en lage kosten

AKF Plastics biedt u graag een totaaloplossing voor alle toepassingen in het produceren en ontwerpen van onderdelen voor de luchtvaartindustrie. Daar wij u kunnen voorzien in zowel design, matrijsontwerp, productie als logistiek zijn wij in staat sneller en efficiënter te werk gaan voor een lagere prijs. U kunt bij ons dus rekenen op acceptabele kosten en relatief korte doorlooptijden. Kiest u voor een totaaloplossing, dan kiest u voor AKF-AKG!

Kunststof voor de Luchtvaart

Neem rechtstreeks contact op met onze luchtvaart-productie experts.

Op zoek naar capaciteit? Heeft u een uitdaging voor uw vliegtuig interieur? Of wilt u met ons samen zitten omdat u op zoek bent naar een spuitgietbedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van spuitgietproductie voor de luchtvaart? Neem snel en eenvoudig contact met ons op. Ons team staat voor u klaar. 

Fill out my online form