Skip to content

Over spuitgietbedrijf AKF Plastics

Spuitgieten Sinds 1930

AKF Plastics Nederland

Voor hoogwaardige spuitgietoplossingen.

AKF Plastics heeft een rijke historie in het leveren van spuitgietoplossingen welke teruggaat naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Sindsdien hebben wij ervaring opgedaan en vakmanschap ontwikkeld bij zeer uiteenlopende klanten. Onze missie is om de meest hoogwaardige spuitgietoplossingen in kunststof te realiseren voor industriële klanten. Dat doen wij graag op de meest economisch, technisch en maatschappelijk verantwoorde manier.

De exacte stichtingsdatum van de voorlopende onderneming is verloren gegaan in de sporen der tijd, maar AKF Plastics stamt uit de vooroorlogse periode, gevestigd in het centrum van Amsterdam. Op de interactieve tijdlijn hieronder kunt u onze historische hoogtepunten zelf bekijken. Tevens bent u van harte welkom om langs te komen op onze productielocatie te Naarden voor een rondleiding of om onze matrijzen virtueel in actie te bewonderen op de video hiernaast.

Premium Dutch Quality Injection Moulding at AKF Logo red
Valuewheel AKF Plastics Netherlands - Injection Moulding at AKF: Our core values.
AKF's Valuewheel
Contingency Production™

AKF Plastics vernieuwde strategie

Contingency Production™ is een strategie die gericht is op het bieden van stabiele prijzen, gegarandeerde kwaliteit en continue productie, zelfs in tijden van marktonzekerheid, door middel van toegevoegde waarde, hoogwaardige producten, verbeterde service en betrouwbaarheid. Deze in 2023 geïntroduceerde strategie biedt AKF’s afnemers vele voordelen. 

  1. Toegevoegde waarde: AKF Plastics gaat verder dan traditionele spuitgietbedrijven.
  2. Hoge kwaliteit: AKF Plastics streeft naar ongeëvenaarde kwaliteit.
  3. Verbeterde service: Ons bedrijf investeert voortdurend in interne optimalisaties.
  4. Betrouwbaarheid: AKF Plastics is aantoonbaar betrouwbaar als partner in de supply chain

Historische hoogtepunten Spuitgietbedrijf AKF Plastics

De start van AGF amsterdam
1930
De start van AGF
Aan de Baarsjesweg (Amsterdam Oud-West) was een gereedschapmakerij met de naam de ‘Amsterdamse Gereedschappen Fabriek (AGF) C.V.’ gevestigd welke zich voornamelijk toelegde op de aanmaak van snij-, buig-, volg- en stansstempels voor de metaalindustrie.
1930
Opkomende kunststofmarkt amsterdam 1970
1970
Opkomende kunststofmarkt
In de jaren zeventig ging de onderneming zich langzaam toeleggen op de productie van spuitgietmatrijzen voor de opkomende kunststofmarkt in Nederland. Het oude vak, gericht op metaalstempels, werd langzaam achter zich gelaten.
1970
AKF wordt overgekocht 1972
1972
AKF wordt overgekocht
In 1972 werd deze onderneming gekocht door Jan Willem Knoop, een bouwondernemer uit Groningen, primair als belegging. De schoonzoon en dochter van Dhr. Knoop, Cees en Maddy Bakker, werden werkzaam in dit bedrijf.
1972
start van AKF 1980
1980
De start van AKF
In de jaren tachtig werd begonnen met de aanschaf van de eerste spuitgietmachine, primair bedoeld voor het in-huis verrichten van proefspuitingen van de geproduceerde spuitgietmatrijzen. Al snel volgde de eerste 0-0 series en de eerste productieseries. Het aantal spuitgietmachines breidde zich snel uit en de ‘Amsterdamse Kunststoffen Fabriek (AKF) B.V. werd opgericht.
1980
AKF AGF Verhuizing naar Naarden
1987
Verhuizing naar Naarden
In 1987 werden de bestaande huisvesting, immer nog middenin de binnenstad van Amsterdam, te klein en de problemen met de woonomgeving te groot. Er werd besloten om een bedrijfspand op een industrieterrein in Naarden aan te kopen en in gebruik te nemen. Beide ondernemingen verhuisden naar Naarden, naar de huidige productielocatie.
1987
spuitgietactiviteit breidt zich uit
1990
De spuitgietactiviteit breidt zich uit
In de jaren negentig werden de spuitgietactiviteiten langzaam verder uitgebreid en de focus verplaatste zich blijvend van een matrijzenmakerij op een spuitgieterij met een eigen gereedschapmakerij.
1990
AKF en AGF worden 1 onderneming 1995
1995
AKF en AGF worden 1 onderneming
In 1995 kwam de huidige generatie in het bedrijf en in 1999 werden de beide onderneming door de huidige generatie overgenomen. De beide bedrijfsactiviteiten werden onder 1 noemer gebracht en de huidige onderneming, ‘AKF/AGF Industrie B.V.’, was een feit geworden
1995
AKF Plastics logistiek Uitbreiding
2000
Uitbreiding
In de navolgende jaren werd het accent steeds meer gelegd op het spuitgieten en deze activiteiten bleven verder uitgroeien. In 2010 werd eveneens het bedrijfspand aan de onderneming toegevoegd welke tot op heden nog gehuurd werd van de familie.
2000
AKF Plastics verhuist Naarden
2012
AKF verhuist
In 2012 werd de bestaande huisvesting te klein, ongeschikt voor de bedrijfsactiviteiten en was dringend aan renovatie toe. In 2012 werd gestart met de bouw van een nieuw bedrijfspand bestaande uit twee hypermoderne productiehallen en kantoren, op de locatie van de bestaande en immer nog huidige vestigingslocatie. Deze activiteiten werden in 2016 afgerond en inmiddels is de onderneming klaar voor de toekomst.
2012
AKF eGuide download
2020
AKF Plastics
AKF/AGF industrie wordt AKF Plastics en ondergaat een huisstijl metamorfose. Het logo blijft gelijk maar de bedrijfsnaam, kleurstelling en algehele branding wordt aangescherpt. AKF Plastics zal zich verder gaan richten op de specialistische eisen van de Aerospace, Automotive en Bouw Industrie. Een nieuwe 1600 tons spuitgietmachine stelt AKF in staat om grote delen te produceren in grote of kleinere gespecialiseerde series.2020
Part of value wheel AKF Plastics Netherlands Injection plastic moulding core values 2023
2023
Contingency Production™ Planning
Contingency Production™ is een unieke strategie ontwikkeld door AKF Plastics om stabiliteit en betrouwbaarheid te bieden in het spuitgietproductieproces, zelfs in onzekere marktomstandigheden. De strategie is gebaseerd op vier belangrijke pijlers.
2023
Recycling en CO2 reductie door AKF Plastics- samenwerking TPAC
2023
Duurzaam Recyclen
AKF Plastics heeft zich aangesloten bij een baanbrekend onderzoeks- en ontwikkelingsproject in samenwerking met TPAC (ThermoPlastics composites Application Center), een onderdeel van de Hogeschool Saxion. Het doel van dit project is niets minder dan het transformeren van thermoplastische composieten van restafval tot herbruikbaar spuitgietgranulaat, wat resulteert in een duurzame en circulaire oplossing voor productieafval en end-of-life materiaal.
2023
Zonnepanelen AKF Dak duurzaam MVO ondernemen
2024
Betrokkenheid bij het milieu
AKF plastics koopt een stuk bos aan ter waarde van 7,4 hectare en investeert in 1.318 zonnepanelen, die een totale oppervlakte van 2.600 vierkante meter beslaan. Hiermee markeren wij een nieuwe fase in onze toewijding aan milieubescherming en duurzame kunststofproductie.
2024

Ons Team

Johan Bakker - AKF Plastics

Johan Bakker

Sales

+31 (0)6-53922140

akf-plastics-peter-bult-kwaliteit

Peter van der Bult

Kwaliteit

+31 (0)6 86808987

akf-plastics-peter-prins-productie

Peter Prins

Productie

+31 (0)6 86808988

akf-plastics-theo-rooth-logistiek

Theo Rooth

Logistiek

+31 (0)6 86808991

bob schrijver accountant boekhouder

Bob Schrijver

Boekhouding

+31 (0)6 86808989

Johan Bakker - AKF Plastics

Johan Bakker

Sales

+31 (0)6-53922140

akf-plastics-peter-bult-kwaliteit

Peter van der Bult

Kwaliteit

+31 (0)6 86808987

akf-plastics-peter-prins-productie

Peter Prins

Productie

+31 (0)6 86808988

akf-plastics-theo-rooth-logistiek

Theo Rooth

Logistiek

+31 (0)6 86808991

bob schrijver accountant boekhouder

Bob Schrijver

Boekhouding

+31 (0)6 86808989

Brochure van AKF Plastics Downloaden

Download de AKF Bedrijfsbrochure

Alle informatie over AKF Plastics op een rij. Wat we doen, waar we voor staan en hoe we u kunnen helpen met uw spuitgietuitdagingen.