Skip to content

Hoe weet ik wat voor matrijs ik nodig heb en wat kost zo’n matrijs?

Hoe weet ik wat voor matrijs ik nodig heb en wat kost zo’n matrijs?

U bent hier:

De spuitgietmatrijs is het stuk tooling wat nodig is om uw product te kunnen maken. Om te komen tot de juiste lay-out en constructie van een dergelijke matrijs wordt allereerst gekeken naar de complexiteit van het product en dan met name wat is er geometrisch nodig om dat te kunnen maken.

Vervolgens wordt er gekeken naar hoeveel producten er jaarlijks nodig zijn en hoe lang het project loopt. Ook wordt er gekeken of er meerdere producten in één matrijs te combineren zijn.

Uit die analyses volgt een overzicht van wat de beste lay-out is voor de benodigde matrijs. Dan wordt er sourcing opgestart waarmee de desbetreffende matrijs kan worden ingekocht.

Voor spuitgietmatrijzen dient u rekening te houden met forse investeringsbedragen. Voor matrijzen uit lage lonen landen liggen deze kosten in een bandbreedte van zo’n € 5,000.= – € 20,000.=

Voor meer complexe spuitgietmatrijzen uit Europa ligt dit in een bandbreedte van zo’n € 20,000.= – € 100,000.= Buitengewoon grote en/of complexe matrijzen kunnen de € 100,000.= zelfs overstijgen.

Heeft u wat aan dit artikel gehad?
Dislike 0