Skip to content

Kan ik mijn product wel spuitgieten?

Kan ik mijn product wel spuitgieten?

U bent hier:

Of uw product technologisch gemaakt kan worden is een vraag die relatief snel beantwoord kan worden door onze specialisten. Onze ervaring is dat men in het algemeen teveel aandacht aan deze vraag besteed (maakbaarheidsfocus). Als er technologisch geen beperkingen zijn, en die komen minder vaak voor dan men denkt, dient de focus meer te liggen op een gedegen marketingstrategie.

Is mijn product verkoopbaar?

Te vaak zien we dat men veel bezig is met het ‘hoe dit te maken?’. De vraag die men echter dient te stellen is: ‘hoe dit met zekerheid te verkopen?’ en vooral ‘tegen welke prijs’ (de drie P’s). Ons advies is dan ook immer; “leg de focus op de verkoop, het maken nemen wij wel voor onze rekening”. Vaak zien we dat klanten geen of te weinig idee hebben van wat er reëel mogelijk is. Spuitgieten is bijna altijd wel mogelijk.

Verkoopaantallen en prijzen

Als voorbeeld geven wij altijd het volgende. Als u bij ons staffelprijzen aanvraagt van 1.000 – 5.000 – 10.000 – 25.000 stuks dan beweert u feitelijk dat uw verkopen met 2500%! kunnen fluctueren? Dat is uiteraard niet realistisch.

Heeft u wat aan dit artikel gehad?
Dislike 0