Skip to content

GEZOCHT: Nieuw cradle-to-cradle product

AKF/AGF Industrie B.V. Nederland heeft een nieuwe methode ontwikkeld om thermoplastisch composiet (CFRTC) te herverwerken.

Bij deze methode wordt thermoplastisch composiet restmateriaal, bestaande uit PPS (Poly-Phenyleen-Sulfide) met continue, geweven, koolstofvezel (carbon fibre), opgewerkt tot spuitgietbaar granulaat met gereduceerde vezellengte (short fibre koolstofvulling).

Er zijn inmiddels proefspuitingen verricht en de technologie is ontwikkeld op pilot schaal.

Op die manier heeft AKF/AGF Naarden twee doelstellingen bereikt. Ten eerste vervullen we de immer stijgende vraag naar recycling van composieten. Ten tweede ontsluiten we een high-tech materiaal, tegen zeer acceptabele kosten, voor niet gecertificeerde dan wel minder veeleisende toepassingen waarin hergebruik van grondstoffen mogelijk dan wel toegestaan is.

We zijn thans op zoek naar applicaties en zoeken derhalve partijen die ofwel een product willen ontwikkelen uit hergebruikt materiaal of een bestaand (spuitgiet-)product willen laten uitvoeren in een gerecycled materiaal.

Voor nadere informatie verzoeken wij u contact op te nemen met onze afdeling verkoop.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gerelateerd

AKF-Duurzaamheidsinspanningen-Zonne-energie

AKF Plastics Versterkt Duurzaamheidsinspanningen met Uitgebreide Zonne-energie Installatie

Uitgebreide Zonne-energie Installatie AKF Plastics heeft een grote stap gezet in zijn duurzaamheidsbeleid door de voltooiing van een uitgebreid zonne-energieproject. Met de installatie van 1.318 zonnepanelen, die een totale oppervlakte
Lees meer

AKF Plastics toont betrokkenheid bij het milieu met recente acquisitie en groene initiatieven

AKF Plastics werkt hardt om CO2 te kunnen compenseren AKF Plastics, toonaangevend in de kunststofindustrie, zet zich in voor een duurzamere toekomst door belangrijke stappen te zetten op het gebied
Lees meer