Skip to content

Contingency Production™ at AKF

Stabiele prijzen, gewaarborgde kwaliteit en doorlopende productie

Contingency Production™ Planning

Gewaarborgde continuïteit in het spuitgieten

AKF Plastics zet alles op alles om zijn afnemers, ondanks onzekerheden in de markt, te allen tijden te kunnen voorzien van de nodige kunststof producten. Waar voorheen spuitgietonderdelen op het oog weinig toegevoegde waarde leken te hebben is inmiddels duidelijk dat tekorten van juist deze producten voor stagnaties in de supply chain kunnen zorgen. Sinds 2022 heeft AKF Plastics dan ook een unieke strategie ontwikkeld: Contingency Production™ Planning. Deze methode werkt op basis van vier belangrijke pijlers die onderstaand worden toegelicht. Gezamenlijk garandeert deze aanpak de meest betrouwbare en stabiele productie in de markt. Onzekerheden op het gebied van prijs en beschikbaarheid behoren hierdoor tot het verleden.

Toegevoegde waarde

Contingency Production

AKF gaat verder waar andere spuitgietbedrijven stoppen. Dankzij ons brede klantportfolio en ons jarenlange bestaan hebben wij zeer ruime kennis opgegaan op het gebied van speciale toevoegingen voor de meest veeleisende industrieën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale vlamvertragende kunststoffen voor de luchtvaart en automotive branche, speciale toevoegen voor de voedselindustrie of het direct meespuiten van tweede component om productiekosten te besparen.

AKF-Plastics-Toegevoegde-Waarde
AKF-Plastics-Hoge-Kwaliteit

Hoge kwaliteit

Contingency Production

Als Nederlands bedrijf met meer dan 90 jaar ervaring, klanten uit de meest veeleisende industrieën (medical, automotive, aerospace, food etc.) en extensieve kennis op het gebied van productontwikkeling biedt AKF Plastics ongeëvenaarde kwaliteit. Ieder product want bij ons van de band rolt is perfect. Wij gaan alleen voor het beste, dit begint bij ons personeel en onze grondstoffen en eindigt bij het kunststof eindproduct.

Wist u dit?

Historie van AKF Plastics Nederland

AKF Plastics heeft een rijke historie in het leveren van spuitgietoplossingen welke teruggaat naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Sindsdien hebben wij ervaring opgedaan en vakmanschap ontwikkeld bij zeer uiteenlopende klanten. 

De exacte stichtingsdatum van de voorlopende onderneming is verloren gegaan in de sporen der tijd, maar AKF Plastics stamt uit de vooroorlogse periode, gevestigd in het centrum van Amsterdam.

AS9100-AKF-Plastics-Netherlands
Premium Dutch Quality Injection Moulding at AKF Logo red

Geïnteresseerd in onze diensten?

Kontaktieren Sie uns und fordern Sie ein Angebot an.

Sublieme service

Contingency Production

AKF Plastics denkt al jaren mee met de afnemers. Sinds jaar en dag werken wij aan interne optimalisaties die voor onze directe afnemers resulteren in een sterk verbeterd service niveau naar hun klanten, de eindafnemers. Zo blijven wij investeren in onze capaciteit, snelheid en de kwaliteit van onze spuitgietmachines en matrijzen. Met onze ruime ervaring op het gebied van matrijsontwikkeling kunnen wij tevens het voortraject begeleiden en matrijzen onderhouden. Aangevuld met onze logistieke expertises en toegevoegde waarde op het gebied van assemblage en stocking bieden wij een full-service pakket aan.

AKF-Plastics-Sublieme-Service
Wist u dit?

AKF Plastics Machinepark

Wij zijn trots op ons spuitgiet-machinepark. Bij AKF Plastics kunnen wij u spuitgietmachines bieden die sluitkracht leveren variërend van 12 tot wel 1600 ton! Wist u dat onze spuitgietmachine van 12 ton één van de kleinste ter wereld is?

Ontdek ons machinepark of kom langs voor een rondleiding door ons spuitgietbedrijf in Naarden.

AKF-Haitian-Jupiter-16000-III
AKF-Stork-IMM-Spuitgietmachines
AKF-Plastics-Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid

Contingency Production

Een stabiele supply chain vraagt om betrouwbare partners. Partners met weerstandsvermogen, flexibiliteit en ruime ervaring. AKF Plastics heeft aantoonbare expertises en werkt al meer dan 90 jaar voor de meest veeleisende afnemers.