Skip to content

AKF Plastics werkt samen met TPAC aan duurzaam recyclen van thermoplastische composieten

AKF Plastics werkt samen met TPAC aan duurzaam recyclen van thermoplastische composieten

Naarden, 11 december 2023 – AKF Plastics, een toonaangevende spuitgietexpert met een geschiedenis die teruggaat tot de jaren 30, heeft zich aangesloten bij een baanbrekend onderzoeks- en ontwikkelingsproject in samenwerking met TPAC (ThermoPlastics composites Application Center), een onderdeel van de Hogeschool Saxion. Het doel van dit project is niets minder dan het transformeren van thermoplastische composieten van restafval tot herbruikbaar spuitgietgranulaat, wat resulteert in een duurzame en circulaire oplossing voor productieafval en end-of-life materiaal.

Een Groene Revolutie in Thermoplastische Composieten

Het project omvat een diepgaande samenwerking tussen AKF Plastics en TPAC, waarbij de expertise van beide organisaties wordt ingezet om de recyclingprocessen van thermoplastische composieten te optimaliseren. Dit high-end materiaal, veelal gebruikt in sectoren zoals de luchtvaart, heeft speciale processen nodig om te worden gerecycled tot een betrouwbare en bruikbare nieuwe grondstof voor spuitgietproductie. Het uiteindelijke doel is ervoor te zorgen dat deze gerecyclede materialen hun economische waarde en mechanische eigenschappen behouden, wat resulteert in een aanzienlijk lagere CO2-voetafdruk.

Een Toewijding aan Duurzaamheid

Johan Bakker, directeur van AKF Plastics, benadrukt het belang van dit samenwerkingsproject: “Bij AKF Plastics streven we naar innovatie en duurzaamheid in alles wat we doen. We zijn trots om deel uit te maken van dit project dat de weg effent voor een groenere toekomst in de industrie. Samen met TPAC werken we aan het realiseren van een circulaire oplossing voor materialen die anders gestort of verbrand zouden worden, en we zijn vastbesloten om de impact op het milieu te verminderen.”

Een Belangrijke Bijdrage aan een Groenere Wereld

Dit opwindende project, dat deel uitmaakt van de inspanningen van AKF Plastics om hoogwaardige spuitgietoplossingen te bieden, heeft tot doel een tastbare bijdrage te leveren aan het verminderen van de milieubelasting. Van de ingezamelde materialen wordt spuitgietgranulaat geproduceerd, wat vervolgens door AKF Plastics wordt verwerkt tot hoogwaardige spuitgietproducten.

Over AKF Plastics

AKF Plastics, opgericht in de vooroorlogse periode, heeft een lange geschiedenis en is uitgegroeid tot een vooraanstaand spuitgietbedrijf dat hoogwaardige kunststof spuitgietoplossingen biedt voor industriële klanten in sectoren zoals de luchtvaart, auto-industrie en bouw en constructie. Het bedrijf is gericht op economische, technische en maatschappelijk verantwoorde productie.

Over TPAC

TPAC (ThermoPlastics composites Application Center) is een onafhankelijk innovatie-, onderzoeks- en ontwikkelingscentrum dat zich richt op de toepassing van thermoplastische composieten en gerelateerde technologie. Ze werken samen met MKB-bedrijven aan kosteneffectieve verwerking, automatisering en recycling van thermoplastische composieten.

Voor meer informatie over AKF Plastics en hun betrokkenheid bij dit project, kunt u contact opnemen met Johan Bakker, directeur van AKF Plastics, via telefoonnummer +31 (0)6-53922140.

Dit project is een belangrijke stap in de richting van een meer duurzame toekomst voor de industrie, waarbij recycling en hergebruik centraal staan. AKF Plastics en TPAC zijn trots om deel uit te maken van deze positieve verandering en blijven zich inzetten voor innovatie en milieubewustzijn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gerelateerd

AKF-Duurzaamheidsinspanningen-Zonne-energie

AKF Plastics Versterkt Duurzaamheidsinspanningen met Uitgebreide Zonne-energie Installatie

Uitgebreide Zonne-energie Installatie AKF Plastics heeft een grote stap gezet in zijn duurzaamheidsbeleid door de voltooiing van een uitgebreid zonne-energieproject. Met de installatie van 1.318 zonnepanelen, die een totale oppervlakte
Lees meer
Aangekocht bosperceel AKF Plastics Naarden.

AKF Plastics toont betrokkenheid bij het milieu met recente acquisitie en groene initiatieven

AKF Plastics werkt hardt om CO2 te kunnen compenseren AKF Plastics, toonaangevend in de kunststofindustrie, zet zich in voor een duurzamere toekomst door belangrijke stappen te zetten op het gebied
Lees meer