Skip to content

Duurzaamheid en Innovatie

Een Toekomstgerichte Aanpak in Kunststofproductie

Duurzame Innovatie in Kunststof

Belofte van een Groene Toekomst

Bij AKF Plastics zetten we ons volledig in om de kunststofindustrie te transformeren met duurzame innovaties. Onze missie is om voorop te lopen in milieubescherming en CO2-compensatie, ondersteund door onze samenwerking met TPAC, de aankoop van bosgebied, en de implementatie van zonne-energieprojecten. Onze strategieën voor recycling en gebruik van hernieuwbare energie garanderen niet alleen de continuïteit van onze productie maar onderstrepen ook onze verantwoordelijkheid naar het milieu. Met deze aanpak bewijzen we dat duurzaam ondernemen en economisch succes hand in hand kunnen gaan, waarbij we onze klanten voorzien van groene spuitgietoplossingen zonder concessies te doen aan kwaliteit of beschikbaarheid.
Granulaat recycling plastic injection moulding spuitgieten Naarden Nederland

Duurzaam kunststof spuitgieten bij AKF Plastic

Gerecycled Plastic

AKF Plastics hecht groot belang aan het milieu en draagt haar steentje bij aan een circulaire economie.

Zo maken wij gebruik van gerecyclede kunststoffen terwijl onze certificatie hoge kwaliteit producten garandeert.

Kostenbesparend

AKF Plastics is uw optimale partner voor het spuitgieten van kleine series kunststofproducten.

Ook voor de productie van complexe producten bestaande uit meerdere componenten of zelfs meerdere materialen is spuitgieten ideaal!

Grote producten

AKF Plastics heeft alles in huis om de volledige spuitgietproductie van grote producten te verzorgen.

Zo beschikken wij over spuitgietmachines die tot 1600 ton sluitkracht en tot 10.900 gram shotgewicht kunnen leveren.

Contact met onze Spuitgiet Experts

U heeft een vraag over materialen, het spuitgieten of een specifiek product of over de toepassing van gerecyclede materialen voor uw producten? We staan voor u klaar. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel: 035 694 5545

Premium Dutch Quality Injection Moulding at AKF Logo red

Duurzaam machinepark

Onze zonne-energieproject is een sprong vooruit in het verduurzamen van ons machinepark. De installatie van 1.318 zonnepanelen, die jaarlijks meer dan 500.000 kWh produceren, stelt ons in staat onze productiefaciliteiten te voorzien van groene energie. Deze transitie naar hernieuwbare energiebronnen vermindert niet alleen onze CO2-uitstoot maar benadrukt ook onze toewijding aan kwaliteit en innovatie. Het gebruik van zonne-energie past binnen onze langetermijnstrategie om duurzaamheid te integreren in alle aspecten van ons bedrijf, waarmee we een voorbeeld zijn in de industrie.

Naast de investering in zonne-energie heeft AKF Plastics ook geïnvesteerd in volledig elektrische spuitgietmachines, een belangrijke stap naar een nog duurzamer productieproces. Deze machines bieden een energie-efficiëntere oplossing in vergelijking met traditionele hydraulische machines, wat resulteert in een lagere energieconsumptie en dus een vermindering van de CO2-uitstoot. Deze vooruitstrevende aanpak benadrukt wederom onze toewijding aan duurzaamheid, waarbij we streven naar minimalisering van onze ecologische voetafdruk terwijl we de hoogste kwaliteitsstandaarden handhaven.

Machinepark-voor-duurzaam-kunststof-spuitgieten
Granulaat Spuitgieten. Kunststof korrels.

De juiste grondstoffen

Bij AKF Plastics hanteren we een strenge selectiecriteria voor onze toeleveranciers, waarbij we niet alleen letten op de kwaliteit van de grondstoffen maar ook op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de bedrijven waarmee we samenwerken. Deze aanpak zorgt ervoor dat de gehele bedrijfskolom, van grondstof tot eindproduct, voldoet aan onze hoge standaarden. Door deze zorgvuldige selectie kunnen we garanderen dat elke schakel in onze keten bijdraagt aan duurzaamheid en verantwoord ondernemen.

AKF Plastics is proactief in het adviseren van klanten over het gebruik van gerecycled spuitgietgranulaat. Afhankelijk van het project en de specifieke eisen, bieden we de mogelijkheid om gerecycled materiaal te combineren met nieuw granulaat. Deze aanpak stelt ons in staat de kwaliteit van kritische onderdelen te waarborgen, terwijl we tegelijkertijd bijdragen aan duurzaamheid. Met onze jarenlange expertise kunnen we uitgebreid advies geven over de optimale samenstelling van materialen voor elk project, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit en milieuvriendelijkheid.

Toepassingen voor duurzaam kunststof spuitgieten

Duurzaam spuitgieten kunststof onderdelen voor de luchtvaart.

Luchtvaart / Aerospace

Gespecialiseerd en gecertificeerd voor luchtvaart onderdelen productie.

Duurzaam spuitgieten voor Automotive / Automobielindustrie.

Automotive

Spuitgietoplossingen voor alle soorten kunststof auto onderdelen.

Spuitgieten van onderdelen voor de bouw en constructie sector.

Bouw en Constructie

Ingewikkeld ontwerp? Geen probleem, dit is een van onze specialiteiten.

Duurzaam spuitgieten van kunststof onderdelen voor machines.

Apparatenbouw

Betrouwbare oplossingen die de prestaties en duurzaamheid van uw machines verbeteren.

AKF plastics logo Naarden
Spiral logo
TPAC logo Thermoplastics Composites application center
Saxion

Recycling van Composietmateriaal

Bij AKF Plastics geloven we dat duurzaam ondernemen de toekomst is. Samen met TPAC innoveren we in het recyclen van thermoplastische composieten, waarmee we de cyclus van productieafval sluiten. Onze samenwerking onderstreept onze missie voor een groene toekomst. Ons baanbrekend project met TPAC transformeert restafval in herbruikbaar spuitgietgranulaat. Dit initiatief verkleint onze CO2-voetafdruk en ondersteunt onze klanten bij het behalen van hun ESG-doelstellingen. 

Groene Revolutie in de Industrie

De samenwerking met TPAC biedt AKF Plastics de unieke kans om de uitdagingen rondom het recyclen van thermoplastische composieten aan te pakken. Deze materialen, essentieel in sectoren zoals de luchtvaart, vereisen specifieke processen voor recycling om hun mechanische eigenschappen en economische waarde te behouden. TPAC’s expertise en faciliteiten stellen ons in staat om baanbrekende recyclingmethoden te ontwikkelen, wat resulteert in duurzamere productiemethoden en een significante vermindering van de CO2-uitstoot. De voordelen omvatten niet alleen milieuwinst maar ook kostenbesparingen voor onze klanten, dankzij het hergebruik van waardevolle materialen.

Compensatie CO2

AKF Plastics koopt natura 2000 bos

Met onze aankoop van 7,4 hectare bos in de Veluwe nemen we een belangrijke stap in de richting van CO2-compensatie en het beschermen van natuurlijke habitats. Dit initiatief is een directe reflectie van onze toewijding aan milieubescherming en duurzaamheid. 

We zorgen ervoor dat dit stuk natuur behouden blijft, waarmee we bijdragen aan de biodiversiteit en actief de strijd aangaan tegen klimaatverandering. Dit bos is niet alleen een investering in het milieu maar ook een garantie voor het behoud van natuur voor toekomstige generaties.

Als directeur van AKF Plastics ben ik trots op onze vooruitstrevende benadering van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door actief te investeren in duurzaamheid en CO2-compensatie, zoals onze samenwerking met TPAC, de aankoop van bosgebied, en de installatie van zonnepanelen, tonen we aan dat economisch succes hand in hand kan gaan met ecologische verantwoordelijkheid. Ons doel is om een leidende rol te spelen in de transitie naar een groenere industrie, voor onze klanten en de planeet.

Johan Bakker

AKF's Contingency Production™

Bij AKF Plastics bieden we een allesomvattende oplossing voor de machine- en apparatenbouwsector, inclusief ontwerp, matrijsontwikkeling, productie en logistiek. Met onze uitgebreide expertise en ervaring kunnen we snel en efficiënt werken, wat resulteert in concurrerende prijzen en snelle doorlooptijden. Bovendien hebben we een innovatieve strategie, Contingency Production™ Planning, ontwikkeld om ononderbroken productie te garanderen, zelfs in onzekere marktomstandigheden. Kies voor AKF Plastics voor betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie in de machine- en apparatenbouwsector.

Wat is uw spuitgietuitdaging?

Neem contact met ons of vraag een offerte aan.

Brochure van AKF Plastics Downloaden

Download de AKF Bedrijfsbrochure

Alle informatie over AKF Plastics op een rij. Wat we doen, waar we voor staan en hoe we u kunnen helpen met uw spuitgietuitdagingen.