Skip to content

AKF Plastics op Bouwwereld.nl

Kunststof producten in de bouw: betrouwbaar, duurzaam en lokaal geproduceerd

Het verkrijgen van hoogwaardig bouwmateriaal is tegenwoordig geen gemakkelijke opgave. Leveringsproblemen van grondstoffen en vertragingen bij export vanuit China hebben de bouwsector flink beïnvloed. De afgelopen jaren hebben lockdowns pijnlijk duidelijk gemaakt dat goedkoop niet altijd garant staat voor betrouwbare leveringen. Desondanks is het van essentieel belang dat bouwbedrijven kunnen blijven doorgaan en gebruik kunnen maken van hoogwaardige materialen.

Een opkomende trend in de bouwsector is het gebruik van kunststof bouwproducten. Vanwege hun lage kosten en brede toepasbaarheid winnen deze producten steeds meer terrein. Waar ze traditioneel voornamelijk uit “goedkopere” landen zoals China werden geïmporteerd, is er nu een toenemende vraag naar lokale productie. Lokale productie biedt voordelen zoals meer controle over de kwaliteit, snellere leveringen, een lagere milieubelasting en een hogere leverbetrouwbaarheid.

Een recent artikel op Bouwwereld benadrukt deze uitdagingen in de bouwsector en wijst op de voordelen van lokale productie. Het noemt AKF Plastics uit Noord-Holland als een gerenommeerd spuitgietbedrijf dat hoogwaardige kunststof bouwproducten produceert. Door lokaal spuitgieten kunnen bouwbedrijven ervoor zorgen dat ze altijd toegang hebben tot deze materialen, of ze nu op voorraad zijn of snel geleverd moeten worden. Dit zorgt voor een stabiele supply chain die niet afhankelijk is van internationale leveringen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gerelateerd

AKF-Duurzaamheidsinspanningen-Zonne-energie

AKF Plastics Versterkt Duurzaamheidsinspanningen met Uitgebreide Zonne-energie Installatie

Uitgebreide Zonne-energie Installatie AKF Plastics heeft een grote stap gezet in zijn duurzaamheidsbeleid door de voltooiing van een uitgebreid zonne-energieproject. Met de installatie van 1.318 zonnepanelen, die een totale oppervlakte
Lees meer
Aangekocht bosperceel AKF Plastics Naarden.

AKF Plastics toont betrokkenheid bij het milieu met recente acquisitie en groene initiatieven

AKF Plastics werkt hardt om CO2 te kunnen compenseren AKF Plastics, toonaangevend in de kunststofindustrie, zet zich in voor een duurzamere toekomst door belangrijke stappen te zetten op het gebied
Lees meer