Skip to content

Bouw & constructie spuitgietoplossingen

Plastic spuitgiet oplossingen voor in de bouw

Bouw & Constructie kiest AKF Plastics

Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

AKF Plastics produceert al jarenlang kunststof-gebaseerde producten voor de bouwsector door middel van spuitgieten. Kunststofproducten zijn essentieel voor het uitvoeren van succesvolle bouwprojecten. Denk bijvoorbeeld aan de kunststof die verwerkt is in het gereedschap en de machines die nodig zijn in de bouw.

In theorie zijn er allerlei verschillende productietechnieken mogelijk om bouwproducten te creëren. Spuitgieten is echter de beste en meest populaire keuze wanneer het aankomt op het produceren van kunststof onderdelen, hulpstukken en gereedschap. Dit komt vanwege de duidelijke voordelen die spuitgieten biedt ten opzichte van andere productietechnieken omtrent de kosten, de productieaantallen én de toepassingsmogelijkheden.

Waar AKF Plastics voor staat

Gerecycled Plastic

AKF Plastics hecht groot belang aan het milieu en draagt haar steentje bij aan een circulaire economie.

Zo maken wij gebruik van gerecyclede kunststoffen terwijl onze certificatie hoge kwaliteit producten garandeert.

Kleine Series

AKF Plastics is uw optimale partner voor het spuitgieten van kleine series kunststofproducten.

Ook voor de productie van complexe producten bestaande uit meerdere componenten of zelfs meerdere materialen is spuitgieten ideaal!

Grote producten

AKF Plastics heeft alles in huis om de volledige spuitgietproductie van grote producten te verzorgen.

Zo beschikken wij over spuitgietmachines die tot 1600 ton sluitkracht en tot 10.900 gram shotgewicht kunnen leveren.

Kosten

Er kan flink bespaard worden op kosten wanneer men kiest voor kunststofproductie. Dit komt omdat:

  • De productie van grote series (zoals 50,000 stuks) vaak voorkomen in de kunststofproductie. Dit heeft als voordeel dat
    • Iedere cent besparing in de productiekosten veel voordeel oplevert in de totale eindkosten.
    • Er veel kostbare tijd gewonnen kan worden bij de productietijd per product.
  • Spuitgieten als techniek zeer rendabel is voor de productie van hoge aantallen. Matrijzen zijn in hoge mate te optimaliseren om het productieproces zeer efficiënt te doen verlopen met behoudt van de hoge kwaliteit.

Consequent betrouwbaar

Het gebruik van spuitgieten voor de productie van kunststof bouwproducten brengt het voordeel dat ieder product binnen een serie minimaal afwijkt van het prototype. De hoogwaardige matrijzen en nauwkeurige kunststofsamenstelling zorgen voor een zeer accurate en betrouwbare consistentie binnen de productie.

  • Ook de medische sector verkiest spuitgieten boven andere productietechnieken. Hier is de betrouwbaarheid van een individueel product namelijk mogelijk van levensbelang.

Grote variatie aan mogelijkheden

Spuitgieten is een techniek die zich leent voor een grote variatie aan toepassingen in de bouwsector. Deze techniek beperkt zich niet slechts tot één soort kunststofproductie zoals dat bij bijvoorbeeld blaasgieten wel het geval is. Spuitgieten is juist zeer geschikt én rendabel voor allerlei uiteenlopende producten en wensen. Niet alleen voor de productie van grote series simpele kunststofproducten is spuitgieten de beste oplossing, maar dankzij de continue ontwikkeling van kennis en techniek is spuitgieten ook voor de productie van complexe producten bestaande uit meerdere componenten en zelfs meerdere materialen ideaal!

Dankzij onze productielocatie én het gebruik van de meest hoogwaardige spuitmatrijzen zijn wij in staat om een efficiënt, rendabel en succesvol productietraject op te zetten voor elke wens en behoefte uit de bouwsector.

Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid met AKF Plastics

Naast de grote voordelen die spuitgieten boven andere productietechnieken biedt, zijn er nog andere specifieke – maar essentiële – voordelen die AKF Plastics als partner voor de bouwproductie biedt.

1. Het gebruik van metalen matrijzen

Metalen matrijzen voor kunststofproductie zijn superieur. Dit komt omdat doorgehard stalen matrijzen gegarandeerd een optimaal resultaat bieden bij een productie tot wel één miljoen aantallen. Aluminium matrijzen kunnen slechts bij een productie tot 20.000 stuks een optimaal resultaat bieden. AKF Plastics maakt altijd gebruik van stalen matrijzen voor productie in de bouwsector.

2. Rendabele productie in Nederland

Eenvoudige producten die weinig tot geen manuele assemblage vereisen zijn het meest rendabel te produceren in Nederland. De productielocatie van AKF Plastics is gevestigd te Naarden.

Spuitgieten voor de Bouwsector

Neem rechtstreeks contact op met onze spuitgietexperts.

Op zoek naar capaciteit? Wilt u weten welke projecten wij allemaal hebben afgerond voor de bouwsector of bent u benieuw hoe we u van dienst kunnen zijn met uw project? Neem eenvoudig en snel contact met ons op. Wij staan voor u klaar.

Fill out my online form