Skip to content

AS9100 certificering

AKF Plastics is gecertificeerd voor de luchtvaart industrie

AS9100 Certificatie

AS9100 kwaliteitsmanagement voor de luchtvaart

AKF Plastics is in het bezit van een AS9100 certificatie. Dit certificaat is van belang in de luchtvaartindustrie.

AS9100 is een kwaliteitsmanagementsysteem op basis van ISO 9001 en gericht op de kwaliteit van lucht- en ruimtevaart. Met deze certificering geeft Lloyds de Nederlandse toeleveranciers officieel vrij voor het leveren van mechanische onderdelen en (elektro)mechanische samenstellingen voor de luchtvaartindustrie. AS9100 vormt de basis voor de veiligheid, betrouwbaarheid en naleving van de regelgeving van producten in de luchtvaartindustrie.

De voordelen voor uw organisatie zijn o.a.:

AS9100-AKF-Plastics-Netherlands

Contact met onze Luchtvaart Experts

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner die in staat is om aan de hoogste branchenormen te voldoen? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar:
035 694 5545

Wat is AS9100 Kwaliteitsmanagement?

AS9100 (BS EN 9100) is de uniforme norm voor kwaliteits- en risicomanagement voor de Aerospacesector. De norm wordt gebruikt en ondersteund door de toonaangevende Aerospacebedrijven en hun toeleveringsketens. AS9100 kan gebruikt worden door bedrijven in de gehele Aerospacesector, zoals ontwerp-, product-, onderhouds- en distributiebedrijven. 

Wanneer men zich op deze norm certificeert, kunnen zakenpartners erop vertrouwen dat de toeleverancier over een kwaliteitsmanagementsysteem beschikt. AS9100 kan tevens van wezenlijk belang zijn voor het verkrijgen van een handelslicentie. Daardoor is de norm nu én in de toekomst belangrijk.  

AS9100 AKF Plastics - Airbus vliegtuig onderdelen spuitgieten.

De voordelen van een AS9100 certificering

End-to-end supply chain management

Certificering volgens AS9100 helpt bij het optimaliseren van de supply chain van een organisatie, en bij het bouwen aan leveranciersrelaties die aan beide kanten voordeel opleveren.

Door samenwerking kunnen levertijden en kosten worden teruggebracht.

Betrokkenheid van werknemers en besluitvorming

Managementsysteemprocessen worden gedefinieerd en in kaart gebracht; AS9100 waarborgt de betrokkenheid en buy-in van medewerkers, en zorgt dat de doelstellingen op het gebied van klanttevredenheid worden gehaald.

Met het oog op de belangrijke beslissingen die een continue verbetering waarborgen, is leiderschap essentieel voor het succes van het AS9100 systeem.

Verbeterde efficiëntie en continue verbetering

Voor een AS9100 certificering moet een organisatie een procesmatige benadering van de interne activiteiten en processen hanteren. Continue verbetering is één van de kernprincipes van AS9100.

Het verhoogt de efficiëntie en zorgt voor een soepele levering van producten of diensten.

ISO 9100 en AS9100 certificatie

Wat is ISO9100 certificering?

AKF Plastics is ook in bezit van een ISO 9100 cerficaat, maar wat houdt dat in? ISO 9001:2015 is dé internationale norm bij uitstek om het (kwaliteits)-managementsysteem van een organisatie naar een hoger niveau te tillen. Het is tevens de basisnorm waarop andere normen zoals IATF 16949 (automotive) of AS 9100 (aerospace) geënt worden.

Wat is het verschil tussen As9100 en ISO 9100?

De AS9100 certificering volgt in grote lijnen de ISO 9001-norm, maar op veel onderdelen legt AS 9100 de lat hoger. Die strengere kwaliteits- en veiligheidseisen zijn nodig gezien de enorme productiekosten en het hoge risico van de producten waarmee gewerkt wordt. De bedoeling is dat de volledige logistieke keten van de luchtvaart-, ruimtevaart- en defensie-industrie de AS 9100 eisen implementeert.

Omdat we een AS9100 certificering hebben, voldoen wij aan de hoge standaarden van de internationale luchtvaartindustrie. Marktleiders binnen de luchtvaartindustrie werken met ons vanwege ons hoge kwaliteitsniveau, ons logistiekbeheer en onze betrouwbaarheid.

Spuitgietproductie volgens AS9100

AKF Plastics streeft naar hoogwaardige spuitgietproductie. Wij geven hier invulling aan door altijd te werken aan het leveren van toegevoegde waarde voor onze klanten.

akf-plastics-ceo-johan-bakker

Spuitgieten bij AKF Plastics: Alles in huis voor zorgeloze spuitgietproductie.

Neem rechtstreeks contact op met onze luchtvaart-productie experts.

Op zoek naar capaciteit? Heeft u een uitdaging voor uw vliegtuig interieur? Of wilt u met ons samen zitten omdat u op zoek bent naar een AS 9100 D gecertificeerd spuitgietbedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van spuitgietproductie voor de luchtvaart?

Neem snel en eenvoudig contact met ons op. Ons team staat voor u klaar. 

De verzamelde gegevens worden enkel gebruikt om contact op te kunnen nemen.