Skip to content

AKF Plastics Versterkt Duurzaamheidsinspanningen met Uitgebreide Zonne-energie Installatie

Uitgebreide Zonne-energie Installatie

AKF Plastics heeft een grote stap gezet in zijn duurzaamheidsbeleid door de voltooiing van een uitgebreid zonne-energieproject. Met de installatie van 1.318 zonnepanelen, die een totale oppervlakte van 2.600 vierkante meter beslaan, markeren wij een nieuwe fase in onze toewijding aan milieubescherming en duurzame kunststofproductie. Deze zonnepanelen zullen samen meer dan 500.000 kWh per jaar produceren, een significante bijdrage aan de energie-efficiëntie en CO2-reductie.

Voordelen voor Klanten

De overstap op zonne-energie biedt substantiële voordelen voor de klanten van AKF Plastics. Door te investeren in duurzame energiebronnen, garandeert AKF een groenere productieketen, wat bijdraagt aan de milieu-doelstellingen van onze klanten. Bedrijven die samenwerken met AKF kunnen hun eigen ecologische voetafdruk verminderen door producten te betrekken van een leverancier die hernieuwbare energie gebruikt. Dit versterkt niet alleen hun duurzaamheidsprofiel maar opent ook de deuren naar nieuwe markten en klanten die waarde hechten aan maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Voordelen voor AKF als Spuitgietbedrijf

Voor AKF Plastics, als een toonaangevend spuitgietbedrijf, vertegenwoordigt de investering in zonne-energie een aanzienlijke vooruitgang in efficiëntie en duurzaamheid. De opgewekte zonne-energie zal direct worden gebruikt in het productieproces, wat resulteert in een aanzienlijke verlaging van de energiekosten en een vermindering van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Deze verhoogde energie-autonomie stelt AKF in staat om een stabieler productieproces te handhaven, ongeacht externe energieprijsschommelingen, wat de bedrijfscontinuïteit ten goede komt, iets wat geheel aansluit bij de Contingency Production™ strategie.

Duurzaamheid van Panelen

De gekozen zonnepanelen voor dit project zijn van hoogwaardige kwaliteit en ontworpen voor een lange levensduur, wat de duurzaamheid van de investering verzekert. Hun hoge efficiëntie en lage onderhoudsvereisten zorgen voor een betrouwbare energievoorziening op lange termijn. Bovendien dragen deze panelen bij aan de circulaire economie, doordat ze aan het einde van hun levenscyclus recyclebaar zijn, wat de ecologische impact verder vermindert.

Deze vooruitstrevende stap bevestigt AKF Plastics’ positie als een leider in duurzaamheid binnen de kunststofindustrie en toont onze toewijding aan het welzijn van de planeet, terwijl het tegelijkertijd tastbare voordelen biedt voor onze partners en klanten. Met dit project zet AKF Plastics een nieuwe norm voor de industrie en onderstrepen wij de rol die bedrijven kunnen spelen in de transitie naar een groenere economie.

Voor meer informatie over AKF Plastics en dit project, kunt u contact opnemen via email, het contactformulier of via telefoonnummer +31 (0)6-53922140

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gerelateerd

Aangekocht bosperceel AKF Plastics Naarden.

AKF Plastics toont betrokkenheid bij het milieu met recente acquisitie en groene initiatieven

AKF Plastics werkt hardt om CO2 te kunnen compenseren AKF Plastics, toonaangevend in de kunststofindustrie, zet zich in voor een duurzamere toekomst door belangrijke stappen te zetten op het gebied
Lees meer

AKF Plastics in vakblad Kunststof & Rubber

AKF Plastics in vakblad Kunststof & Rubber editie 6. AKF Plastics plaatst opnieuw een opvallende advertentie in het toonaangevende vakblad Kunststof & Rubber. Dit gerenommeerde tijdschrift, dat zes keer per
Lees meer