Skip to content

AKF Plastics toont betrokkenheid bij het milieu met recente acquisitie en groene initiatieven

AKF Plastics werkt hardt om CO2 te kunnen compenseren

AKF Plastics, toonaangevend in de kunststofindustrie, zet zich in voor een duurzamere toekomst door belangrijke stappen te zetten op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid. Met een sterke focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen, hebben we onlangs enkele opwindende ontwikkelingen geïntroduceerd die onze toewijding aan het milieu en onze klanten onderstrepen.

De aankoop van 7,4 hectare bos op de Veluwe

AKF Plastics heeft onlangs een aanzienlijk stuk bos van 7,4 hectare verworven, gelegen in de buurt van Kootwijk op de Veluwe. Deze aankoop is een belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om de CO2-uitstoot te compenseren en natuurlijke ecosystemen te behouden. Volgens berekeningen kan ons nieuwe bos jaarlijks ongeveer 88,8 ton CO2 compenseren, waardoor het een tastbare bijdrage levert aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk.

Toegewijd aan Natura 2000

Wat ons bosproject nog specialer maakt, is dat het gelegen is in een Natura 2000-gebied. Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden, gericht op het behoud en herstel van biodiversiteit. Dit betekent dat ons bos een cruciale rol speelt in het behouden van de natuurlijke schoonheid en ecologische diversiteit van deze regio. We zijn vastbesloten om actief bij te dragen aan het behoud van dit prachtige stuk natuur, terwijl we tegelijkertijd onze milieu-inspanningen voortzetten en onze klanten ondersteunen bij het voldoen aan ESG-eisen.

Investering in zonne-energie

Naast onze bosverwerving zijn we ook begonnen met de installatie van 1.300 zonnepanelen. Deze duurzame investering zal niet alleen bijdragen aan onze groene doelstellingen, maar ook onze ecologische voetafdruk verkleinen. Door groene energiebronnen te omarmen, nemen we een volgende stap in ons engagement voor duurzaamheid.

Bij AKF Plastics kijken we er naar uit om deze initiatieven voort te zetten en onze inzet voor het milieu en de samenleving te versterken. Samen met onze klanten en partners willen we een positieve impact hebben op onze planeet.

Voor meer informatie over AKF Plastics en dit project, kunt u contact opnemen via email, het contactformulier of via telefoonnummer +31 (0)6-53922140

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gerelateerd

AKF-Duurzaamheidsinspanningen-Zonne-energie

AKF Plastics Versterkt Duurzaamheidsinspanningen met Uitgebreide Zonne-energie Installatie

Uitgebreide Zonne-energie Installatie AKF Plastics heeft een grote stap gezet in zijn duurzaamheidsbeleid door de voltooiing van een uitgebreid zonne-energieproject. Met de installatie van 1.318 zonnepanelen, die een totale oppervlakte
Lees meer

AKF Plastics in vakblad Kunststof & Rubber

AKF Plastics in vakblad Kunststof & Rubber editie 6. AKF Plastics plaatst opnieuw een opvallende advertentie in het toonaangevende vakblad Kunststof & Rubber. Dit gerenommeerde tijdschrift, dat zes keer per
Lees meer